Ans Albarda

 

 

Zadel en rugprobleem

Het gebruik van het paard gaat dikwijls gepaard met zg. zadel en rugproblemen. De vraag is hoe komt dit. Is er een gebrek welke het rugprobleem veroorzaakt en waardoor het ook een zadelprobleem wordt. Of veroorzaakt het zadel een rugprobleem. Maar als er een rugprobleem is dan moet er een reden voor zijn.

Elke paarden bezitter of ruiter krijgt vroeg of laat te maken met  rugproblemen. Oorzaak:

• Er zit wel eens een fout in een zadel.
• Een paard heeft wel eens een gebrek.
• Er gebeurt wel eens een ongelukje, trauma, of overbelasting.
• De ruiter maakt wel eens een fout.
• En de zadelmaker, verkoper of passer maakt wel eens een fout of verkeerde beoordeling.

Wij denken dat wij het allemaal goed doen, dat wij de ideale situatie creëren,  maar in de praktijk blijkt dit niet altijd zo te zijn. Wij dromen en praten er wel over maar het is inderdaad een droom. Niets of niemand is volmaakt, er worden fouten gemaakt. Omdat te bepalen wat de fout en het gevolg van de fout is, hoe het probleem ontstaat, is er veel ervaring en kennis nodig. Wij kunnen u helpen met het vinden van de fout en zoeken naar de oplossing.

Maar de vraag is of de fout of de invloed van de fout ook de oorzaak van het rugprobleem is. Rugproblemen bij het paard of bij de ruiter. Wij zien ze bij het paard het meest. Een rugprobleem, rugpijn is voor alle partijen een vervelende zaak. De vraag is hoe ontstaan deze rugproblemen. Is het een te zwakke rug, te zware oefeningen, te grote belasting, overbelasting, enz. Er moet een oorzaak, er moet een reden zijn waarom deze problemen ontstaan. Komt het van het zadel, het paard, de ruiter, de omstandigheden, het werk ??? Wij weten uit ervaring dat deze rugproblemen een gecompliceerde zaak zijn en dat het hoogstzelden een opzicht staande oorzaak heeft. Er zijn meestal meerder oorzaken aan te wijzen. Ook weten wij uit ervaring dat bij het ontstaan van zg. rugproblemen maar ook bij het verhelpen ervan, de ruiter en de omgang met het paard een grote invloed heeft Wij weten uit ervaring ook dat het zadel, de ligging, de passing, het model ed. invloed heeft op het ontstaan van de zg. rugproblemen. Is dit zo dan hebben wij naast een rugprobleem dus ook een ZADELPROBLEEM. Maar een rugprobleem is niet automatische  een zadelprobleem. En als het geen zadelprobleem is heeft de aanschaf van een nieuw zadel ook geen oplossing.

Als er een zadel of rugprobleem is dan horen wij dit graag van u. Wij kunnen u dan  helpen met advies en de echte oplossingen. Hebben wij u een zadel advies gegeven, een zadel geleverd, of hebben wij aan een zadel, gewerkt en er gaat iets fout, veranderd gedrag bij het paard, rugpijn o.i.d. laat het ons A.U.B weten zodat wij naar een oplossing kunnen zoeken. Want vandaag is er niets aan de hand en morgen hebben wij ineens een probleem. Want is het een zadel probleem dan is er een hele grote kans dat wij u kunnen helpen.

Over ons

Onze hobby is ons werk en ons werk is onze hobby. Wij kennen de paardensport als hippische consument maar ook als hippische ondernemer. Wij staan in het midden. Wij bekijken alles van 2 kanten.

Er moet evenwicht zijn tussen de gebruiker en de aanbieder.

Copyright

Copyright © 2012 Bestfit
Editing: Think Webdesign

Privacy & Disclaimer