Ans Albarda

 

 

Fouten zoeken

Om vast te stellen wat het probleem is, waar het probleem vandaan komt zullen wij eerst de oorzaak moeten vinden.  Hoe ontstaat het probleem?? Wij gaan dus opzoek naar fouten, maar niet om een fout in een zadel, ruiter of paard op te zoeken, maar om de oorzaak van het probleem op te sporen.

Een fout in een zadel, paard of ruiter is gemakkelijk gevonden. Hiervoor is niet veel kennis of ervaring nodig. Iedereen weet wat er fout is. De deskundigen weten ook waarom het probleem is ontstaan. Men zoekt net zolang tot er een fout is gevonden en weet dan zeker dat de fout het probleem heeft veroorzaakt. Bij het paard een wervel of bekken welke wat scheef staat. Een enkele witte haren, een ongelijke voet, haken op de tanden enz, enz. Bij het zadel een bobbeltje in het kussen, een kussen wat hard aanvoelt, zitting leer welke wat scheef is opgespannen. Een scheef kussen, een klemmend zadel, een ruiter welke wat achter over zit enz., enz. Maar of deze zaken ook iets te maken hebben met een paard dat niet goed wilt presteren, scheef loopt, verzet laat zien is nog maar de vraag. Dat moet nog maar bewezen worden. Het is eenvoudig om aan deze zaken een probleem te verbinden. Of andersom aan het probleem een gebrek of gevonden fout te koppelen. Men weet zeker dat de gevonden fout de veroorzaker van het probleem is. Maar zo gemakkelijk is  het niet om deze zaken in verband te brengen met het probleem en om er een logische verklaring voor te geven. Het wordt nog moeilijker om probleem, oorzaak en fout met elkaar in verbinding te brengen en om daaruit de oplossing voor het probleem te vinden. Veel kennis en ervaring is nodig om met enige zekerheid te zeggen wat probleem, oorzaak en de fout is. Welk verband er kan zijn tussen het zadel en het probleem. Wij als ervaringsdeskundigen hebben de kennis en ervaring om hierin enige duidelijkheid te brengen. Wij blijven met beide benen op de grond staan en laten ons niet gek maken door een bobbeltje in een zadelkussen of een witte haar die zichtbaar wordt of een werveltop welke wat asymmetrisch is. Wij zoeken naar de echte fout en oorzaak van het probleem. Komen wij er niet uit, kunnen wij de fout en oorzaak van het probleem niet vinden  zullen wij u adviseren om het probleem aan andere deskundigen voorteleggen. Wij zullen u hierbij begeleiden.

Over ons

Onze hobby is ons werk en ons werk is onze hobby. Wij kennen de paardensport als hippische consument maar ook als hippische ondernemer. Wij staan in het midden. Wij bekijken alles van 2 kanten.

Er moet evenwicht zijn tussen de gebruiker en de aanbieder.

Copyright

Copyright © 2012 Bestfit
Editing: Think Webdesign

Privacy & Disclaimer