Ans Albarda

 

 

Maatzadels

AANPASSEN of MAATWERK

Van maatwerk in zadels is sprake als een nieuw of bestaand zadel zo wordt aangepast dat de aanpassingen verder gaan dan alleen maar aanpassen met wol in de kussens. In de werkplaats van BESTFIT kan men zadelkussen vermaken, aanpassen, singelconstructie veranderen, zadelbomen vermaken of aanpassen. Al deze werkzaamheden hebben tot doel dat het zadel een betere ligging of passing krijgt voor het paard of de ruiter. Het moet voor paard en ruiter beter worden dan een zadel wat direct van de fabriek of zadelverkoper komt. Dit werk kan ook gedaan worden bij de andere zadelmakers waar mee ik samenwerk. Meldt uw probleem dan zullen wij kijken hoe wij u het beste kunnen helpen. Is het voor een goede passing of ligging van het nieuwe of gebruikte zadel nodig zal ik het zadel laten vermaken of aanpassen.

zie werkplaats

MAATZADEL

Van een echt MAATZADEL is sprake als er inspraak van de koper en verkoper bij het ontwerp en voor de bouw van het zadel is. De koper en zadelpasser en of zadelmaker zoeken naar de juiste zadelboom voor het paard. Het model en de maat van de zadelboom worden bepaald door het gebruiksdoel van het zadel, de ruiter welke het zadel gaat gebruiken, rug en schoftvorm van het paard. Voor de ruiter wordt de ideale zit vorm bekeken en ontworpen en de vorm van het onder voorkussen, zweetblad en knie en of kuitwrongen bepalen hoe de houding van de ruiter en ligging van het ruiterbeen wordt. De vorm en type zadelkussen bepalen mede de passing en ligging van zadel op de rug van het paard maar ook de aanpasbaarheid van het zadel. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van een echt maatzadel. Daarna komen minder belangrijke zaken zoals de kleur van het leer, stiksels, pijping, de kwaliteit van het leer ed. Bij een echt MAATZADEL zijn dus de zadelboom, webbing, zit en houding van de ruiter en passing op het paard het belangrijkste. Ik werk samen met zadelmakers welke tot de beste ter wereld behoren.

zie maatzadels.......

MAAT CONFECTIE

Van een MAAT CONFECTIE zadel is sprake als de fabrikant een aanbod geeft van een aantal varianten waaruit de koper kan kiezen. Er zijn een beperkt aantal modellen en maten in zadelbomen. Er is meestal maar een model of stijl leverbaar. Wel is er een grote keus uit optische dingen zoals leer kwaliteiten en kleuren. Maar ook in kleur van de stiksels, pijping ed. lengte zweetblad, enkele soorten en maten knie wrongen, zadelkussen hoogtes ed. Maar wat het zadel duidelijk technische anders maakt voor het paard en of de ruiter wordt weinig of niets aan veranderd. 80 procent van de in Nederland verkochte zg. MAATZADELS zijn geen maatzadels maar maat- confectie zadels waarop men een beperkte inspraak heeft en omdat het zadel nog gemaakt moet worden en lang op moet wachten. Maar de duur van de levertijd is niet bepalend of het een maatzadel is. Ik werk samen met enkele in hoofdzaak Engelse zadelmakers welke tegen en redelijke prijs maat confectie zadels maken.

zie maatzadels.....

FABRIEKS ZADELS

Bij de grotere merken en zadelfabrikanten welke zadels in series maken is er ook een beperkte kopers keus. Maar dat is meer de kleur van het leer, lengte zweetblad, hoogte zadelkussen ed. Maar de fabrikant heeft per model of type al een voorkeuze gemaakt en deze dingen verwerkt in een bepaald type of model. Er is geen vrije keus in bv. zadelboom typen. Er zijn fabrikanten welke maar 1 type boom, 1 model hebben, natuurlijk wel in verschillende maten. De meeste fabrikanten, importeurs of zadelverkopers hebben zadels in de meest gangbare varianten op voorraad liggen. Grote voordeel is dat men kan zien wat men koopt, kan passen en kan proefrijden. Er zijn geen verrassingen. Want als een z.g. confectie of fabriekszadel goed past op het paard, goed past voor de ruiter en de koper die dingen levert welke men zocht is dit zadel ook een maatzadel. Vraag ons naar de merken welke ik u kan leveren.

zie aanbod zadels......  

MAATWERK

MAATWERK in begeleiding. Onder deze noemer versta ik dat ik u help naar behoefte. Samen bepalen wij wat voor u belangrijk is. Op welke gebied u hulp nodig heeft. Is het alleen het zadel of wil dat ik u help met het gehele paardrijd gebeuren. Vertel mij u probleem dan zal ik kijken waar ik u of waar anderen u kunnen helpen.

Ga naar contact…….

Over ons

Onze hobby is ons werk en ons werk is onze hobby. Wij kennen de paardensport als hippische consument maar ook als hippische ondernemer. Wij staan in het midden. Wij bekijken alles van 2 kanten.

Er moet evenwicht zijn tussen de gebruiker en de aanbieder.

Copyright

Copyright © 2012 Bestfit
Editing: Think Webdesign

Privacy & Disclaimer